Wat GPS is voor het vinden van je route
Is PPS® voor de juiste route in je werk & leven

Stress, Faalangst, Trauma en  EMDR

Soms kan stress , faalangst of een trauma de reden zijn waarom je levenskwaliteit of je kwaliteit van werken door jou niet als optimaal wordt ervaren. Ook daarvoor geldt dat het bij de bron aanpakken van het probleem de enige goede oplossing is. Ik doe dat met behulp van de EMDR techniek. Het kan onderdeel uitmaken van je PPS traject

Bij EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) gaat het vaak om herinneringen aan een schokkende of faalangstige gebeurtenis die zich blijft opdringen. EMDR is een kortdurende geprotocolleerde behandelvorm. Als het gaat om een stressgebeurtenis of trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, dan ben je vaak al na enkele consults  in staat om je dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Ter voorbereiding op het eerste EMDR consult ga ik je vertellen wat ik ga doen en waarom, maar ook bespreek ik met je hoe jij je  emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven. De EMDR procedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties.De sets zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt voor jou dus steeds gemakkelijker aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten bij jou ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven.

Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in jouw levensgeschiedenis . Er is steeds meer bewijs dat emotioneel beladen herinneringen en beelden ook een belangrijke rol spelen bij andere klachten zoals chronische pijn, depressie en faalangst Om deze reden pas ik EMDR bij deze problemen en stoornissen steeds vaker toe.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen