Wat GPS is voor het vinden van je route
Is PPS® voor de juiste route in je werk & leven

Inhoud colleges

College 1: (12 juni 2018)  Erik Brynjolfsson, Het tweede machinetijdperk

De digitalisering heeft ons leven drastisch veranderd, en we staan nog maar aan het begin van deze revolutie. 'Vanaf nu wordt de verandering pas echt duizelingwekkend', aldus Erik Brynjolfsson en Andrew McAfee, beiden verbonden   aan het prestigieuze MIT. 'En het is aanpassen of verliezen.' Miljoenen mensen  dreigen hun baan te verliezen, precaire machtsevenwichten verschuiven en de  sociale ongelijkheid groeit. En hoe komt het dan met uw medewerkers? Zijn die er nog, of moeten we medewerkers gaan ontslaan? Dit tweede tijdperk der machines kan echter ook zorgen voor meer welvaart. Maar dan moeten we nu de juiste keuzes maken.      

College 2: (20 juni 2018)  Stephen Covey, 7 eigenschappen van effectief leidinggeven

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey vormt al jarenlang wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen en leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt en zijn inzichten over leidinggeven hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds opnieuw jonge generaties aan te spreken.                             

Een gemakkelijk lezend boek voor mbo-opgeleiden en hoger. Via de zeven gepostuleerde 'eigenschappen' worden de persoonlijke ervaringen van de schrijver als vader en als bedrijfsadviseur, met macht en invloed, bevoegdheid en verantwoordelijkheid, zelfdiscipline en planmatige aanpak etc. de lezer als spiegel voorgehouden. Het boek handelt eigenlijk over gedrag en gedragsverandering (effectiviteit, efficiëntie, tijdmanagement, delegeren, betrouwbaarheid etc.) en daarnaast over leiderschap. Het leiden (een visie uitdragen) wordt daarbij duidelijk onderscheiden van het managen (het beheersen van een proces). Het uitvoeren van de na elk hoofdstuk gegeven praktische aanbevelingen garandeert niet een effectief leiderschap of efficiënt management, maar een bewuster ervaren van het eigen gedrag en dat van anderen.

College 3: (25 juni 2018)  Eckart Wintzen , Eckart’s Notes

Tien jaar na dato geeft Eckart het geheim prijs van de succesformule waarmee hij 'zijn' BSO van een eenmansbedrijf tot multinational met 10.000 medewerkers liet groeien.

De ondernemer Eckart Wintzen vertelt in Eckart's Notes vol humor en zelfspot over de succesformule, waarmee hij zijn BSO/Origin liet groeien van onverwacht eenmansbedrijf tot ongekende multinational. Een grappig boek, met diepgang. Het staat vol met ideeën en 'gouden tips' en is geschreven voor iedereen die met management te maken heeft: ondernemers, managers, studenten en docenten, hun thuisfront en natuurlijk ook iedereen die gemanaged wordt.

De 220 pagina's van het opzienbarende boekje zijn ingedeeld in 50 korte en puntige hoofdstukken. Een soort columns, die ook afzonderlijk gelezen kunnen worden. Vanzelfsprekend komt ook de spraakmakende 'celfilosofie' aan bod, waarmee Eckart zijn eerste onderneming, BSO/Origin, zo succesvol maakte. Eckart's Notes is uitgevoerd als een persoonlijk dagboek, inclusief karakteristiek elastiek en bladwijzerkoord. De ingetogen fullcolour vormgeving geeft een lekker dagboekgevoel. Rustgevend in hectische tijden. Gewoon helemaal Eckartiaans.

Een ongelooflijk leuk en inspirerend boek. Echt lachen en leerzaam. Een 'must' voor iedere ondernemer.

College 4: (03 juli 2018)   Robert Cialdini,  Invloed

Robert Cialdini schreef het boek Invloed, dat meer dan al dertig jaar hét standaardwerk op het gebied van overtuigen en beïnvloeden is: wereldwijd werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Op basis van uitgebreid onderzoek komt Cialdini tot zes 'hefbomen' om mensen te overtuigen: wederkerigheid, consistentie, sociaal bewijs, sympathie, autoriteit en schaarste.

Dit college geeft een heldere samenvatting van Cialdini's theorie. Het verschaft je inzicht in de zes beïnvloedingswapens: niet alleen kun je ze naar wens inzetten, je hebt het ook direct door als anderen ze gebruiken.

College 5:  (09 juli 2018) Rutger Boelsma, Zelfmotivatie voor ondernemers

Als zelfstandig ondernemer bent u van vele markten thuis. Om te beginnen moet u een grondige kennis hebben van het product dat u aanbiedt. verder moet u een expert zijn op het gebied van marketing, boekhouden, bedrijfsorganisatie, klantenservice......en alsof dat nog niet genoeg is, moet u steeds alert zijn, inspelen op veranderingen, uzelf en personeel enthousiast zien te houden en blijven motiveren. In dit college leert u - uw inspiratie en creativiteit optimaal te houden,- gemotiveerd te blijven tijdens de ups en downs van het zakendoen, meer productiviteit te bereiken en evenwichtigheid in uw handelen, - uw persoonlijke voldoening en zakelijk profijt te maximaliseren.

BOEK HIER NU METEEN JE COLLEGEREEKS OF LOSSE COLLEGES

 
 
 
 
E-mailen
Bellen